Mindfulness en kickboksen in Groningen

kickboksen en mindfulness in groningen

Mindfulness en kickboksen combineren in Groningen? Mentaal en fysiek in beweging komen en zo je leefstijl verbeteren? Wij, Sportcentrum Noord, Fight Academy Groningen en Mindklub hebben goed nieuws. Ondersteund door de Gemeente Groningen, vanuit het landelijke GALA akkoord, beginnen wij met een nieuw project. Wij zijn al langer bezig met het combineren van het fysiek trainen en het mentaal trainen. We zien elke dag hoe krachtig de combinatie is en hoe fijn het is om dit onder één dak te kunnen aanbieden. We wilden dit aanbod voor iedereen toegankelijk kunnen maken en bedachten de “menukaart” voor de wijk.

Mindfulness en kickboksen in Groningen: “menukaart” voor de wijk

Met behulp van de Gemeente Groningen, vanuit het landelijke GALA akkoord, hebben wij een pilot opgezet. De komende maanden kunnen we 20 wijkbewoners een “menukaart” aanbieden. De menukaart is geldig voor 10 personal training sessies kickboksen en mindfulness. We zullen stimuleren om mindfulness en kickboksen te combineren en af te wisselen. Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning. In beweging komen is net zo belangrijk als even stilstaan. De menukaarten worden verdeeld onder wijkbewoners uit de Oude wijken, waarbij het inkomen ontoereikend is om zelf personal training sessies te betalen.

Sportcentrum Noord

Sportcentrum Noord is een sportcentrum, gevestigd in de Hoogte. Een plek waar wijkbewoners terechtkunnen voor verschillende sport activiteiten zoals yoga, pilates en fitness. Het sportcentrum wordt ook wel gezien als ontmoetingsplek, waar mensen zich thuis voelen en gezien voelen. Er worden veel verschillende projecten en initiatieven opgezet, voor en door wijkbewoners. Op een laagdrempelige manier kunnen mensen beginnen met, vaak eerst, fysiek in beweging te komen. Dat kan al zoveel doen! Fysiek, maar ook mentaal. Wanneer mensen behoefte hebben aan meer ondersteuning of begeleiding op mentaal vlak, kan makkelijk de combinatie met Mindklub worden gevonden. Mindklub heeft een “inloopspreekuur” voor vragen rondom mentale gezondheid. Of gewoon om even te ventileren. Zonder administratieve ingewikkeldheden en zonder labels.

Fight Academy Groningen

Fight Academy Groningen werkt al jaren intensief samen met Sportcentrum Noord. Fight Academy Groningen is een kickboksschool waar wedstrijdtrainingen en recreatieve trainingen worden gegeven, maar ook workshops en projecten waarbij kickboksen wordt ingezet als middel om de fysieke en mentale weerbaarheid te vergroten. Kickboksen maakt je niet alleen sterker en energieker, het kan je ook leren hoe je je grenzen kunt bewaken, hoe je mindset te versterken en je (zelf)vertrouwen te vergroten.

Mindfulness bij Mindklub

Mindklub gaat er van uit dat het werken aan je mentale gezondheid en het versterken van de mentale weerbaarheid hand in hand gaat met het fysieke aspect. Fysiek in beweging helpt vaak al enorm, ook op mentaal vlak. Daarnaast gaat Mindklub er van uit dat je ook preventief kunt werken aan je mentale gezondheid en zo erger kunt voorkomen. Het trainen van je mind kan op verschillende manieren en de trainingselementen variëren dan ook. Mindfulness is een belangrijk trainingselement. Mindfulness helpt in het verbeteren van je focus, meer in het moment leven, en het denk-hoofd wat te kalmeren. Door mindfulness kunnen (vroege) signalen van stress of psychische klachten eerder worden opgemerkt, zodat erger voorkomen kan worden!

Mindfulness en kickboksen in Groningen: aanmelden of kennismaken?

Wil je een kennismaking plannen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Je kunt een mail sturen naar info@mindklub.nl of naar fightacademygroningen@gmail.com. We nemen dan contact met je op en bespreken of het aanbod voor jou zou passen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Bekijk hier meer nieuws, blogs, tips en meer.

compassietraining en innerlijke criticus
Nieuws

Mindfulness groepslessen bij Sportcity

Mindfulness groepslessen bij Sportcity Amsterdam. Mindklub verzorgt vanaf heden wekelijkse groepslessen Mindfulness, in samenwerking met