Skip to main content
Startdatum: vrijdag 17 januari 2025, daarna wekelijks op vrijdag

Compassietraining

Meer vertrouwen, minder oordeel.

Onze compassietraining bestaat uit acht sessies van 120 minuten in een vaste groep. Met meditaties en ademhalings-oefeningen leer je meer begrip en mededogen voor jezelf en anderen.

Inschrijven

Kosten

€449

Wat je leert:

  • Gezonder zelfbeeld
  • Dealen met emoties
  • Meer voelen en minder denken
  • Dealen met emoties
  • Ontspanning en balans
  • Duurzamer geluk

Wat train je in de compassietraining?

Compassietraining leert je om contact te maken met jezelf, op een gezonde en prettige manier. Het leert je om uitdagingen en pijnlijkheden niet uit de weg te gaan maar om er naar te kijken en er mee te leren dealen. Compassietraining gaat over het meer leren voelen. Je adem, je lijf en je gevoelens. In de compassietraining wordt je geleerd om minder te oordelen, meer vertrouwen te ervaren en meer kracht.

Trainingselementen

Wat kun je verwachten in de sessies? Lees hier ook over in dit blog!

illustratie_compassietraing

Compassiemeditaties

Compassiemeditaties zijn een beetje anders dan andere meditaties. In de meditatie oefen je namelijk te voelen, jezelf te kalmeren en wens je jezelf vriendelijke dingen toe.

Schrijfvormen

Schrijven is een manier om met jezelf in contact te komen. Je maakt zichtbaar hoe je tegen jezelf praat en kan jezelf meer helpend toe leren spreken.

Breinkennis opdoen

Het trainen van compassie is een trainen van onder meer het brein. Het is heel interessant om een beetje te snappen hoe dit werkt en wat de oefeningen doen in je brein.

illustratie_compassietraing

Uitwisselingen met elkaar

We zijn in de kern meer gelijk dan verschillend. Met elkaar in gesprek gaan helpt om dit te ervaren. Herkenning is fijn en troostend. Weten dat je eigenlijk heel normaal bent en gewoon mens.

Zachtheid

Compassietraining gaat over het trainen van zachtheid en kwaliteiten die daarbij horen: begrip, acceptatie, geduld en liefdevolle vriendelijkheid. Velen van ons hebben moeite met zachtheid en het onszelf liefdevol behandelen. Veel bekender is het hard zijn, oordelend zijn en veeleisend zijn. We vinden overal wat van. Alles moet anders, verbeterd worden en het kan altijd meer. Het ontwikkelen van een relaxtere, mildere en vergevingsgezinde houding naar onszelf en anderen is heel waardevol en train je in de compassietraining.

Stevigheid

Compassietraining gaat niet alleen maar over zachtheid, ontspannen en jezelf kalmeren. Dat is heel waardevol, maar alleen daarmee redden we het niet in deze wereld. Ook stevigheid is nodig. Voor onszelf opkomen, voor onszelf gaan staan en in beweging komen wanneer dat nodig is. Actie ondernemen, grenzen stellen en daadkrachtig zijn. Dit is een wat andere beoefening dan de beoefening in zachtheid, maar niet minder belangrijk. Het voelen van je eigen stevigheid en dit trainen is eveneens onderdeel van de compassietraining.

Tijd voor verandering?

Schrijf je in voor de Compassietraining

Superleuk dat je interesse hebt in de Compassietraining. Ik ga graag met je aan de slag! Laat je gegevens hieronder achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een eerste intake.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
× Hoe kan ik je helpen?