Over Mindklub

De Mindklub missie

De missie van de Mindklub is om mentaal trainen voor een jonger en breder publiek toegankelijk te maken. Wij geloven er namelijk in dat het trainen van je geest net zo belangrijk is als het trainen van je lijf. Want, waarom verdient je lichaam wel alle aandacht, maar je geest niet? Mentaal trainen zou dan ook net zo normaal moeten zijn als naar de sportschool gaan. Door het op te nemen in onze leefstijl krijgt het trainen ook een preventief karakter, namelijk: het voorkomen van een psychologische behandeling op termijn. 

Train je geest fit

Het belang van mentaal trainen

Actief bezig zijn met mentaal trainen kent verschillende voordelen: 

  1. Het zorgt voor verbeterde cognitieve functies: Mentale training, zoals meditatie of cognitieve oefeningen, kan de cognitieve functies verbeteren. Door regelmatig mentaal te trainen, kun je je concentratievermogen vergroten, je geheugen versterken en je probleemoplossend vermogen verbeteren. Het helpt ook om mentale helderheid en focus te ontwikkelen, waardoor je efficiënter kunt werken en beter kunt presteren in verschillende aspecten van het leven.

  2. Stressvermindering en emotioneel welzijn: Mentaal trainen kan helpen bij het verminderen van stressniveaus en het bevorderen van emotioneel welzijn. Door middel van technieken zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en visualisatie kun je leren ontspannen en jezelf beter beheersen in stressvolle situaties. Dit kan leiden tot een verhoogd gevoel van kalmte en veerkracht, en het vermogen om effectief met uitdagingen en tegenslagen om te gaan.

  3. Verbeterde mentale gezondheid: Mentale training speelt een essentiële rol bij het bevorderen van een goede mentale gezondheid. Door bewust te werken aan het trainen en versterken van je geest, kun je negatieve denkpatronen doorbreken, zelfvertrouwen opbouwen en meer veerkracht ontwikkelen. Het kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie, en het verbeteren van de algehele emotionele balans. Door regelmatig te investeren in je mentale welzijn, kun je een positieve mindset ontwikkelen en een grotere innerlijke rust ervaren.

Personal Training bij Mindklub
meid buiten

Bekijk wat onze deelnemers zeggen

leren mediteren in Groningen

Hoe werkt trainen bij Mindklub?

Bij Mindklub geloven wij erin dat je geest fit trainen niets met zweverig zijn te maken heeft. De Mindklub trainingen zijn juist ontwikkeld om toegankelijk en laagdrempelig te zijn voor iedereen. 

Trainen bij Mindklub kent eigenlijk veel gelijkenissen met trainen in de sportschool. Zo kan je deelnemen aan groepslessen, maar is er ook de mogelijkheid tot personal training. En omdat wij erin geloven dat mentaal trainen dezelfde aandacht verdient als het trainen van je lichaam, werken we bij Mindklub in abonnementsvorm. Bekijk de abonnementen en kies er een die bij jouw leven en situatie past. 

Wie geeft de trainingen?

Even voorstellen… Ik ben Kris Wijma. Ik studeerde in Amsterdam en woon in Groningen. Ik werkte 4 jaar als psycholoog in de (forensische) GGZ. Later deed ik de opleiding tot Mindfulness trainer. 2 jaar geleden begon ik de Mindklub, vooral uit eigen ervaringen. Ik heb regelmatig last van piekeren, stemmingswisselingen en ben vaak op meerdere vlakken zoekende. Ik weet inmiddels dat dit bij het leven hoort en ik niet de enige ben. Ik zocht een manier om met deze “life struggles” om te kunnen gaan en ontdekte mentaal trainen. Ik vind het jammer dat meditatie en Mindfulness (nog) vaak geassocieerd wordt met zweverigheid en tierelantijntjes. Ik ontwikkelde een trainingsaanbod dat gewoon heel laagdrempelig, toegankelijk en niet-zweverig is. Het heeft mij heel veel zelfkennis, maar ook rust en veerkracht opgeleverd. 

Meer leren over hoe je geestelijk fitter wordt?

Bekijk hier ons nieuws, onze blogs, tips, nieuws en meer.

De Mindklub voor bedrijven

De Mindklub geeft ook workshops voor bedrijven. Lijkt het jou leuk om samen met je collega’s een workshop te volgen?

Vind jij de mentale fitheid van jouw werknemers belangrijk?

De Mindklub geeft ook trainingen voor bedrijven.