Voor bedrijven

Uitval op de werkvloer

De cijfers liegen er niet om: het ziekteverzuim onder werknemers is opgelopen tot 4,8 procent (AD, 2023). Dat is volgens ArboNed en HumanCapitalCare het hoogste percentage ziekteverzuim in twintig jaar. Met name verzuim door mentale problemen is reden tot zorg. Door de krapte op de arbeidsmarkt, digitalisering, de coronacrisis, maar ook een steeds complexere wereld ervaren steeds meer mensen stress op de werkvloer. Stress is een belangrijke oorzaak van zowel lichamelijke als psychische problemen, wat steeds vaker leidt tot uitval en langdurig ziekteverzuim. Dit is zowel voor werknemers, als werkgevers heel vervelend. Vaak heeft uitval door ziekte te maken met het te laat signaleren van stress en er te lang mee rondlopen. 

Gelukkig is hier preventief iets aan te doen! Door het trainen van je geest onderdeel te maken van je routine treden er allerlei positieve effecten op. Zo resulteert het onder andere in verbeterde cognitieve vaardigheden, zoals concentratie, geheugen en probleemoplossend vermogen. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit op de werkplek, omdat medewerkers efficiënter kunnen werken en beter in staat zijn om complexe taken aan te pakken. Een win-win situatie dus! 

De Mindklub methode voor mentaal gezonde werknemers

Bij de Mindklub geloven wij erin dat het trainen van je geest net zo belangrijk is als het trainen van je lijf. Want, waarom verdient je lichaam wel alle aandacht, maar je geest niet? Daarom helpen wij bij de Mindklub, door middel van een wekelijks of maandelijks programma, deelnemers om vroegtijdige signalen van stress kunnen herkennen en aan te pakken. Het resultaat? Mentaal gezonde en blije werknemers. 

Tijdens de Mindklub sessies informeren we de deelnemers over de werking van het brein, gaan we aan de slag met schrijfoefeningen en leren we deelnemers om de opgedane kennis te integreren in hun werk. 

Bekijk wat anderen zeggen

Zij gingen je voor

Samenwerken met de Mindklub

De Mindklub is de eerste sportschool voor je geest. Omdat wij erin geloven dat mentale gezondheid begint bij regelmatig en actief trainen, werken wij bij de Mindklub in abonnementsvorm. Je kunt als werkgever tegen een speciaal tarief bij ons een abonnement voor je werknemers afsluiten. Hierin zijn meerdere vormen mogelijk. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid tot het organiseren van een of meerdere workshops op locatie. Kom in contact en ontdek welke optie het beste aansluit bij jouw organisatie. 

Collega's mentaal fit op de werkvloer

Meer lezen over de werking van je geest?

Bekijk deze pagina voor het laatste nieuws en blogs over de werking van je geest, je lijf en persoonlijke ontwikkeling in bredere zin.