Compassietraining

Wat train je in de compassietraining?

Compassietraining leert je om contact te maken met jezelf, op een gezonde en prettige manier. Het leert je om uitdagingen en pijnlijkheden niet uit de weg te gaan maar om er naar te kijken en er mee te leren dealen. Compassietraining gaat over het meer leren voelen (lees hier meer over in dit blog). Je adem, je lijf en je gevoelens. In de compassietraining wordt je geleerd om minder te oordelen, meer vertrouwen te ervaren en meer kracht. 

Wat doet het voor je?

Trainingselementen

Wat kun je verwachten in de sessies? Lees hier ook over in dit blog!

Compassiemeditaties

Compassiemeditaties zijn een beetje anders dan andere meditaties. In de meditatie oefen je namelijk te voelen, jezelf te kalmeren en wens je jezelf vriendelijke dingen toe.

Schrijfvormen

Schrijven is een manier om met jezelf in contact te komen. Je maakt zichtbaar hoe je tegen jezelf praat en kan jezelf meer helpend toe leren spreken.

Breinkennis opdoen

Het trainen van compassie is een trainen van onder meer het brein. Het is heel interessant om een beetje te snappen hoe dit werkt en wat de oefeningen doen in je brein.

Uitwisselingen met elkaar

We zijn in de kern meer gelijk dan verschillend. Met elkaar in gesprek gaan helpt om dit te ervaren. Herkenning is fijn en troostend. Weten dat je eigenlijk heel normaal bent en gewoon mens.

Bekijk wat onze deelnemers zeggen

Zachtheid

Compassietraining gaat over het trainen van zachtheid en kwaliteiten die daarbij horen: begrip, acceptatie, geduld en liefdevolle vriendelijkheid. Velen van ons hebben moeite met zachtheid en het onszelf liefdevol behandelen. Veel bekender is het hard zijn, oordelend zijn en veeleisend zijn. We vinden overal wat van. Alles moet anders, verbeterd worden en het kan altijd meer. Het ontwikkelen van een relaxtere, mildere en vergevingsgezinde houding naar onszelf en anderen is heel waardevol en train je in de compassietraining. 

Stevigheid

Compassietraining gaat niet alleen maar over zachtheid, ontspannen en jezelf kalmeren. Dat is heel waardevol, maar alleen daarmee redden we het niet in deze wereld. Ook stevigheid is nodig. Voor onszelf opkomen, voor onszelf gaan staan en in beweging komen wanneer dat nodig is. Actie ondernemen, grenzen stellen en daadkrachtig zijn. Dit is een wat andere beoefening dan de beoefening in zachtheid, maar niet minder belangrijk. Het voelen van je eigen stevigheid en dit trainen is eveneens onderdeel van de compassietraining.

Schrijf je in voor de Compassietraining

Na de inschrijving zal er een (telefonisch) intakegesprek gepland worden om samen met de trainer te onderzoeken wat jouw aandachtspunten en intenties (doelen) zijn.

Startdatum:
Woensdag 1 mei | 19.00 – 21.00 uur 

Data:
17 en 24 april, 1, 8, 15 en 22 mei, 5 en 19 juni

Kosten:
449 euro*

Inclusief:
1-op-1 voor- en nagesprek (op locatie), een werkboek met interessante theorie, schrijfopdrachten en registratieformulieren voor thuis

Groep:
Max. 8 deelnemers

*Betaal je de training zelf en is de prijs boven jouw budget? Neem contact op en we onderzoeken de mogelijkheden. 

Meest gestelde vragen over de compassietraining

Enige ervaring met het zelfontwikkeling is wel gewenst. Dit kan op veel verschillende manieren ervaring zijn. Overleg hierover even met de trainster.

Dat kan zeker. De groep is heel waardevol en zeker een meerwaarde maar er kunnen redenen zijn waarom je de training liever 1 op 1 doet. Je bent welkom maar de kosten zijn wel hoger. Vraag naar de opties! 

De trainingen zijn op locatie in Groningen. Voor personal training is online, of een combinatie van online en fysiek, in overleg mogelijk.

Niks! Tijdens de eerste trainingssessie ontvang je een werkboek, deze neem je vervolgens mee. Draag enigszins comfortabele kleding.

Mindklub wordt steeds vaker door werkgevers vergoed. Een heel mooie ontwikkeling, gezien de sterke toename van uitval op het werk door psychische klachten. Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen. De compassietraining in het bijzonder is effectief in het omgaan met lastigheden, waar (werk)druk of stress een veelvoorkomend voorbeeld van is. Je leert jezelf te kalmeren, reguleren en gezonde keuzes te maken. Natuurlijk ook helpend voor je werkende leven. Wil je werkgever niet vergoeden? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden. 

Ook dit is geen quick fix dus fixeer je hier ook niet al te zeer op. En voor training geldt: hoe meer herhaling, hoe meer effect. Dus je wordt uitgenodigd om ook buiten de trainingen om te oefenen, je kunt dan zelfs al na 1 sessie merken dat je meer bewust bent van jezelf en je patronen beter herkent.

Je moet niks en dit zul je ook echt voelen. Je hebt altijd de eigen regie en bepaalt wat je wel en niet wil delen, dat is helemaal ok. Het is ook geen therapiegroep. 

Mindfulness leert je te observeren en te kijken naar de dingen zoals ze zijn. Zonder er iets aan te veranderen.  Compassie gaat verder. Je leert ook om te gaan met lastigheden die je tijdens Mindfulness kan tegenkomen. Je leert jezelf kalmeren, reguleren en gezonde keuzes maken.

Zeker kan dat. Vaak is het een mooie aanvulling, maar het is wel goed en verstandig om dit af te stemmen met je behandelaar en met de trainster. Soms is het te veel of niet de goede timing. 

Heb je een andere vraag?

Neem contact op en je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord!

Op zoek naar andere trainingen?

Wij bieden ook groepslessen en personal training. Benieuwd wat dit inhoudt? Bekijk dan onderstaande pagina’s.

De Mindklub voor bedrijven

De Mindklub geeft ook workshops voor bedrijven. Lijkt het jou leuk om samen met je collega’s een workshop te volgen?

Mindklub voor bedrijven

Wil je voorkomen dat jouw medewerkers uitvallen als gevolg van stress? De trainingen van Mindklub werken preventief! 

Meer lezen over de compassietraining en andere onderwerpen die gaan over mentale gezondheid?

Lees het laatste nieuws en blogs over thema’s die gaan over mentale gezondheid, mentaal trainen en persoonlijke ontwikkeling in bredere zin.