Worden Mindklub trainingen vergoed?

Vergoeding Mindklub Trainingen

Werken aan je mentale gezondheid is heel belangrijk. Niet alleen de gehele maatschappij, maar ook werkgevers hebben er baat bij dat jij goed in je vel zit. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden om mentale gezondheidstrainingen (deels) vergoed te krijgen. De vergoeding hangt af van je persoonlijke situatie. Bekijk de verschillende mogelijkheden hieronder:

Vergoedingen vanuit verzekeraars

De vergoeding van sessies bij Mindklub verschilt per verzekeraar en type verzekering. Over het algemeen worden sessies vergoed vanuit aanvullende verzekeringen voor alternatieve geneeswijzen. Het is raadzaam om voorafgaand aan de sessies bij Mindklub even contact op te nemen met je verzekeraar en te informeren naar de vergoedingsmogelijkheden.

Vergoedingen vanuit werkgevers

Steeds meer werkgevers bieden hun werknemers de mogelijkheid om gebruik te maken van coaching en therapie, zowel offline als online. Dit kan onderdeel zijn van het arbeidsvoorwaardenpakket of van een vitaliteitsprogramma. Werkgevers hebben er namelijk ook veel belang bij dat hun werknemers mentaal gezond fit blijven en zijn. Wellicht heb jij standaard een persoonlijk ontwikkelbudget in je arbeidsvoorwaardenpakket zitten of kun je dit aanvragen. Informeer voorafgaand aan de sessie bij Mindklub even bij je HR-afdeling of leidinggevende naar de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je van te voren denkt.

Vergoedingen als ZZP’er

Als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgverzekering en de vergoeding van sessies. Als je een aanvullende verzekering hebt voor alternatieve geneeswijzen, kun je in aanmerking komen voor vergoeding van sessies bij Mindklub. Ook kun je de kosten vaak opvoeren als zakelijke kosten bij de belastingaangifte. Check dit van te voren even goed bij je boekhouder of op de website van de belastingdienst zakelijk.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding van sessies bij Mindklub, afhankelijk van de verzekeraar, werkgever en je persoonlijke situatie.

Meer weten over de verschillende soorten trainingen van Mindklub? Bekijk alle trainingen hier.


Misschien vind je deze blogs ook interessant

Bekijk hier meer nieuws, blogs, tips en meer.