Mindfulness groepslessen bij Sportcity

compassietraining en innerlijke criticus

Mindfulness groepslessen bij Sportcity Amsterdam. Mindklub verzorgt vanaf heden wekelijkse groepslessen Mindfulness, in samenwerking met Sportcity (locatie Amsterdam RAI). Mindklub is gespecialiseerd in de mind en het trainen van de mind, maar de mind is natuurlijk onderdeel van het lichaam en onlosmakelijk verbonden met het lichaam. Het trainen van de mind gaat dan ook hand in hand met het trainen van het lichaam. Het samenwerken met sportscholen is in Groningen, bij Fight Academy Groningen en Sportcentrum Noord al langer een feit en een groot succes, maar nu mag Amsterdam volgen.

Mindfulness groepslessen

Mindklub traint de mind op allerlei verschillende manieren. Mindfulness is een van deze manieren. Mindfulness is een training in aandacht en het bewustzijn van wat er zich van moment tot moment aandient. Zowel extern, als intern. Zonder oordeel observerend, zonder een doel na te streven. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat Mindfulness heel effectief is in het reduceren van stress, het vergroten van positieve gevoelens en ook het vergroten van een mildere en vriendelijke houding. Deze effecten kunnen verklaard worden door veranderingen in hersenstructuren, bij regelmatige beoefening van Mindfulness. Het trainen van de aandacht is net als het trainen van spieren in het lijf: het vraagt om regelmaat, consistentie en commitment. Op dagelijkse, of wekelijkse basis.

Mindklub en Sportcity

Naast de wekelijkse groepslessen zal Mindklub voor Sportcity ook inloopspreekuren houden voor Sportcity. Daarnaast is er de mogelijkheid voor personal training. Leden van Sportcity kunnen hun timeslot boeken op de website of via de app. In de inloopspreekuren kan worden kennisgemaakt met de trainer en kunnen vrijblijvend vragen gesteld worden over de mentale fitheid of mentale gezondheid in bredere zin. Het is vervolgens mogelijk om een personal training traject te starten.

Personal training vs. groepslessen

De wekelijkse groepslessen zijn een training in aandacht en opmerkzaamheid. Er wordt getraind om de aandacht in het hier en nu te brengen en uit het hoofd. De aandacht wordt veelal in het lichaam gebracht om meer bewust te worden van wat er zich daar afspeelt. Dit draagt bij aan een betere verbinding en meer contact met het lichaam. Logischerwijs zorgt dit voor meer bewustzijn en meer voelen. Echter gaat dit zowel over prettige dingen, als ook onprettige of lastige zaken. Fysiek, emotioneel of mentaal. Dit kan soms confronterend en verwarrend zijn, vandaar dat er de mogelijkheid bestaat om hier verder mee aan de slag of over in gesprek te gaan in de vorm van personal training.

 

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Bekijk hier meer nieuws, blogs, tips en meer.